nytt av gammalt

Kommer förmodligen skriva det många gånger men tyg är dyrt.. knappt det lönar sig att sy kläder.. tyvärr.
Därför är det ett bra tips, tycker jag, att sy nya kläder av gamla, speciellt till barn som behöver lite slitplagg. Det gör iallafall min 3-åring.. ;)


Här en mjuk skön tröja som en gång varit en kofta från Gina.. perfekt dagiströja.


Denna är nästan en mindre kopia av ursprunget, en älsklingströja inköpt under min Oslosommar, gillades inte till en början ;) men jag arbetade in den lite fint och den har blivit väl använd =)



Utebyxor går ju åt.. kommer knappt ihåg jeansen från början men jeans är ju jeans, dessa rätt mjuka i tyget vilket är smart till klättriga barn =)



En gåva från vår barnvakt blev en rätt tuff ny liten tröja, lite längre så den räcker över rumpan, skönt när man är ute mycket..


Nu är dock dessa plagg lite korta i armar och ben så dags att plocka fram nya gamla avlagda kläder och se om det går att sy om dem.. de ska helst inte vara för slitna då de lätt spricker i sömmarna då.. inte kul att lägga ner tid på plagg som är för noppriga och fula heller.. men en del felköp gör man ju så en del kläder är ju rätt oanvända ;)
Så var lite småsnål som jag och spara kläder som går att fixa till.. det blir ju bonus på sätt och vis =)

Lena


Plysch o Myz

Börjar så smått på denna blogg =)
Det som tar emot med bloggandet är nog uppladdningen av bilder, från mobil till dator ;) så illa är det, det är där skon klämmer..
Jag har ju 2 små tjejer, det är inte alltid man får tid att koncentrera sig vid datorn och så måste man ju hålla reda på sladdar med om man ska få ut nåt från mobilen =)
Så jag börjar med lite sytt för ett tag sedan..

Besök på Jofotex i Söderköping "gav" mig lite grön plysch, randig trikå och rosa mudd och 3-åringen utrustades med brallor och tröja. Eftersom det nu gått snart ett år(?) av användning av dessa plagg kan jag bara vara mer nöjd, de håller än och används flitigt =)





Mönster: egna, ritade efter befintliga plagg.. byxorna efter me&i-brallor och tröjan efter farmors mönster..

Synd att plyschtyger är så pass dyra, hade varit en bra grundgarderob med massa såna byxor i olika fina härliga färger.. kanske värt att satsa på ändå, jag vill ha sköna lekplagg på mina barn =)

Lena


RSS 2.0